RESTAURANT ALAIN BIANCHIN TEL. +32 2 657 67 88
La Carte Juin - Juni

Voorgerechten

 

Erweten velours,  ponzu van bonito met citrus, gerookt «Black» paling ijs

Kruiden/tuin bloemen

€ 34

 

Keizerlijke noorse kreeft gestoomd met schaaldieren, walnoot pasta

Gedroogde bloemen van venkel/boekweit-sesame nougatine

€ 39 voorgerecht/€ 55 gerecht

 

Blauwe kreeft gegrild boven een houtvuur, gekonfijte aubergine

Chinese saté/pinda's/witte munt

€39

Nori gerookte holle oesters van St-Vaast-La-Hougue, gejodeerde vinaigrette

Groene selder/linzen uit Norcia

€ 39

 

Aangebraden eendenlever

Kersen /Kriek azijn

€39

 

Vis, schaaldier, vlees, gevogelte

 

Visvangst van de dag, gekonfijte citroendeeg

Gepeperde artisjokken/artisjokbouillon-olijfolie-ansjovis

€ 55

Blauwe kreeft, courgettemousseline met basilicum

Sap van zijn hoofden met Kari-Gosse

€ 39 half / € 65 vol

Kalfsvlees van Dordogne

Girolles/courgettes/kalfssaus

€ 55

Boerenduif gegrild boven een houtvuur, kruidensaus

Wortelmousseline met citroentijm/chutney van rabarber-hibiscus-roze peper

€ 55

Kaas

 

Gerijpte kazen van Julien Hazard te Ukkel

€ 16

 

Nagerechten

 

Ijssoep met rode vruchten

Gamay-druivensap/violet ijs

€ 14

 

Mispel, koekje misérable met matcha-thee

Romig en ijs van gegrild bitter amandelen

€ 14

 

Chocoladepalet, koekje sacher

Jivara melkchocoladeroom, Guanaja zwarte chocolademousse

€ 14

Alle prijzen zijn btw en dienst inbegrepen.

 

 

Entrées

 

Velours de petits pois, ponzu de bonite aux agrumes, glace de «Black» anguille fumée

Herbes/fleurs du jardin

€ 34

 

            Langoustines Impériales cuites à la vapeur de crustacés, pâte de noix

Fleurs séchées de fenouil/nougatine sarrasin-sésame

€ 39 entrée/€ 55 plat 

            

Homard bleu grillé au feu de bois, aubergines confites

Saté de Chine/cacahuètes/menthe blanche

€ 39

 

               Huîtres creuses de St-Vaast-La-Hougue fumées au nori, vinaigrette iodée  

                   Lentilles de Norcia/céleri vert                

€ 39

 

 Foie gras de canard poêlé

Cerises/vinaigre de Kriek

€ 39

 

 

Poisson, crustacé, viande, volaille

 

Pêche du jour poêlée, pâte de citrons confits

Artichauts poivrade/bouillon de ses feuilles–huile d’olives-anchois

€ 55

 

Homard bleu, mousseline de courgettes au basilic

Jus de ses têtes au kari-gosse

€ 39 demi/€ 65 entier

 

Côte de veau de Dordogne au sautoir

Girolles/courgettes/jus de veau

€ 55

 

Pigeon fermier grillé au feu de bois, jus court aux épices

Mousseline de carottes au thym citronné/chutney de rhubarbe-hibiscus-poivre rose

 € 55

 

Fromages

 

Fromages affinés par Julien Hazard à Uccle

€ 16

 

Desserts

Soupe glacée de fruits rouges

Jus de raisins Gamay/glace violette

€ 14

 

Nèfles et biscuit misérable au thé matcha

Crémeux et glace aux amandes amères grillées

€ 14

 

Palet chocolat, biscuit sacher

Crème chocolat au lait Jivara/mousse chocolat noir Guanaja

€ 14

             Les prix s’entendent tva et service compris.


          
663, BRUSSELSESTEENWEG, 3090 JEZUS-EIK, Belgique
+32 2 657 67 88
sc