RESTAURANT ALAIN BIANCHIN TEL. +32 2 657 67 88
La Carte September

September kaart

 

Voorgerechten

Langoustines gekookt op lavasteen en stoom van schelpdieren,

erwten, sucrine (volgens aanvoer)

Kaviaar/bieslook/gefermenteerde melk

€ 42

          

           Gerookte holle oesters van St-Vaast-La-Hougue met nori,

gejodeerde vinaigrette

Groene selder/linzen uit Norcia

€ 39

 

Gebakken eendenlever

Chutney van perzikken/Cathy Peper/Lemon Verbena

€ 39

 

« Royal Select » Caspian Tradition Kaviaar baeri , gerookte makreel

Romige Aardappel/Kastanje/William Peer Gel

42

 

Gebakken Kikkerbilletjes met Groene Anijs

Spelt/waterkers/cappuccino geparfumeerd  met anijs-agastache

€ 49

 

Vis, gevogelte, vlees

 

Vissen uit kleine vissersboten afhankelijk van de aankomst

Artisjokken/zwarte knoflook/tagliolini van inktvis gemarineerd in groene sudachi

€ 52

 

Frans rundvlees in  houtvuur gebakken

« Cœur de bœuf » tomaat, lang gekonfijt met Barolo-azijn

Ossehaas  € 55 (1 persoon)

Tussenribstuk of lende € 75 (2 tot 3 zitplaatsen)

 

 

Wilde grijze patrijs, gebardeerd met druivenbladeren, geroosterd met boerenboter

€ 65

 

 

Gevulde wilde eend met bloedworst van Para

Pomme butter ball/ui/gefermenteerde mout/Caulier 28 tripel

€ 42

 

Kaas

 

Gerijpte kazen van Julien Hazard te Ukkel

€ 18

 

Nagerechten

 

Geroosterde mirabellenpruim met honing en olijfolie

Mirabellenpruim sorbet/gekarameliseerd bladerdeeg

€ 16

 

Vijgen uit Solliès gepocheerd met aardbeiensap

Marmelade van vijgen/ijs met vijgenbladeren/Arlettekoekje

€ 16

 

Baba met Double Aged Rum " Ghost in a bottle  " van Hoeilaart

Licht geklopte room met vanilie uit Tahiti

22

 

Chocolat- boekweit

Zandkoek boekweit/romige chocolade/mousse van boekweit en whisky/boekweitijs

€ 16

  

We vestigen uw aandacht op het feit dat de kaart niet beschikbaar is op vrijdag en zaterdagavond 

 

Entrées

Langoustines cuites sur pierre de lave à la vapeur de crustacés,

 petits pois, sucrine (suivant arrivage)

Caviar/ciboulette/lait fermenté

€ 42

          

                Huîtres creuses de St-Vaast-La-Hougue fumées au nori, vinaigrette iodée

                   Lentilles de Norcia/céleri vert                

€ 39

 

Foie gras de canard poêlé

Chutney pêche de vigne/poivre de Cathy/verveine citronnée

€ 39

 

Caviar baeri « Royal Select » Caspian Tradition, maquereau fumé

Crémeux de pommes de terre/châtaigne/gel de poire William

42

 

Cuisses de grenouilles sautées à l’anis vert

Petit épeautre/cresson de fontaine/cappuccino parfumé à l’agastache anisée

€ 49

 

 

Poisson, viande, volaille

 

Poisson de petits bateaux selon l’arrivage

Artichauts poivrade/ail noir/taglioni d’encornets marinés au sudachi vert

€ 52

 

Bœuf de race française au feu de bois

Tomate cœur de bœuf longuement confite au vinaigre Barolo

Filet pur € 55 (1 couvert)

Côte à l’os ou noix d’entrecôte € 75/pers. (2 couverts)

 

 

Perdreau gris sauvage bardé de feuilles de vigne, rôti au beurre de ferme

€ 65

 

 

Canard colvert farci au boudin noir de chez Para

Pomme butter ball/oignons/malt fermenté/Triple Caulier 28

€ 42

 

Fromages

 

Fromages affinés par Julien Hazard à Uccle

€ 18

 

Desserts

 

Mirabelles rôties au miel et huile d’olive

Sorbet mirabelle/feuilletage caramélisé

€ 16

 

Figues de Solliès pochées au jus de fraise

Marmelade de figues/glace aux feuilles de figuier/biscuit Arlette

€ 16

 

Baba au rhum Double Aged « Ghost in a bottle » de Hoeilaart

Crème mi-montée à la vanille de Tahiti

22

 

Choco-sarrasin

Sablé sarrasin/crémeux chocolat/mousse sarrasin-whisky/glace sarrasin

€ 16

 

 

 

 

Nous attirons votre attention sur le fait que la carte n’est pas disponible les vendredi et samedi soir.

 

             Les prix s’entendent tva et service compris.


        
663, BRUSSELSESTEENWEG, 3090 JEZUS-EIK, Belgique
+32 2 657 67 88
sc