RESTAURANT ALAIN BIANCHIN TEL. 02 657 67 88
La Carte

Voorgerechten

Carpaccio van hert gewreven met Wayanad B peper, gemarineerd in Jenever

Schorseneer/Vinaigrette van Douglas den/siroop van berk/olie van laurier/gerookte ganzenlever

€ 36

 

Langoustines gekookt op lavasteen en stoom van schelpdieren, walnoot pasta     (volgens aanvoer)

Gedroogde bloemen van venkel/boekweit-sesame nougatine

€ 42

 

Gerookte holle oesters van St-Vaast-La-Hougue met nori, gejodeerde vinaigrette

Groene selder/linzen uit Norcia      

€ 39

 

Alternatie van Sint-Jakobsvrucht en verse zwarte truffel

Brocoletti/emulsie van vin jaune

€ 48

 

Krokante tartelette van verse zwarte truffel afkomstig uit de Vaucluse

Jus van gevogelte en Madeira/zilveruitjes/boerenspek

€ 65

 

Gebakken eendenlever gekarameliseerd met soja

Kumquat/trévise/cime de rape

€ 39

 

Vis, gevogelte, vlees

 

Opgevulde Zeebrugse zeetong

Jus van zeevruchten en algenboter/kokkels/wulken/zeemessen

€ 48

 

Lijn gevangen vis naargelang aankomst

Jus van de graat/puntarella/ansjovis/olijven/gekonfijte citroen

€ 58

 

Culoiselle hoevekip 120 dagen, gecontiseerd met zwarte truffel gegaard in een cocotte (45 minuten gaar tijd)

Lallier champagne/kastanje/wortelgroenten

€ 68€/pers. (2 à 3 personen)

 

Schouder van melklammetje uit de Pyreneeën gegaard op grootmoederswijze

(40 minuten gaar tijd)

Lamsjus met tijm/witloof/yuzu/miso

€ 48/pers. (2 personen)

 

Lamszadel of lamskotelet (naargelang aankomst)

€ 62

 

Gegrilde haas op hout

Poivrade/kool/hoorn des overvloed

€ 55

 

Kaas

 

Gerijpte kazen van Julien Hazard te Ukkel

€ 18

 

 

Nagerechten

 

 Parfait van koffie

Romige mascarpone/feuilltine/crème brulée van koffie/biscuit genoise/emulsie van koffie

€ 16

 

Soculent appelsien

Crèmeux van appelsien soculente/gerookte crème van kastanje/peperkoek/sorbet bloedappelsien

€ 16

 

Baba au rhum Double Aged « Ghost in a bottle » de Hoeilaart

Crème mi-montée à la vanille de Tahiti

€ 22

 

Financier vanille

Crèmeux vanille/mousse kokos-lytchee/granite Koko/meringue/ganache van Koko

€ 16

 

 

We vestigen uw aandacht op het feit dat de kaart niet beschikbaar is op vrijdag en zaterdagavond 

 

 

 

Carte

 

 

Entrées             € 36 - € 65

 

Emincé de cerf frotté au poivre de Wayanad-B, mariné au Genièvre

Salsifis/vinaigrette au pin Douglas/sirop de bouleaux/huile de laurier brûlé/foie gras d’oie fumé

€ 36

 

Langoustines impériales cuites sur pierre de lave à la vapeur de crustacés, pâte de noix (suivant arrivage)

Fleurs séchées de fenouil/nougatine sarrasin-sésame

€ 42

 

Huîtres creuses de St-Vaast-La-Hougue fumées au nori, vinaigrette iodée

Lentilles de Norcia/céleri vert

€ 39

 

Noix de Saint-Jacques et truffe noire en alternance

Brocoletti/émulsion vin jaune

€ 48

 

Tartelette croustillante à la truffe noire fraiche du Vaucluse

Jus de volaille au Madère/oignons grelots/lard paysan

€ 65

 

Foie gras de canard poêlé, caramélisé au soja fumé

Kumquat/trévise/cime de rape

€ 39

 

Poisson, volaille, viande         € 48 € - € 68

 

Sole de Zeebrugge farcie, jus de coquillages émulsionné au beurre d’algues

Coques/bulots/couteaux de mer

€ 48

 

Poisson de petits bateaux selon l’arrivage

Jus de ses arêtes/puntarella/anchois/olives/citron confit

€ 58

 

Poulette Culoiselle 120 jours contisée à la truffe noire, cuite en cocotte lutée

(45 minutes d’attente)

Champagne Lallier/châtaignes/légumes racines

€ 68€/pers. (2 à 3 couverts)

 

Epaule d’agneau de lait des Pyrénnées cuite fondante façon « Grand-mère »

(40 minutes d’attente)

Jus d’agneau parfumé au thym/chicon/yuzu/miso

€ 48/pers. (2 couverts)

 

Côte ou selle d’agneau (selon arrivage)

€ 62

 

Lièvre grillé au feu de bois, sauce poivrade

Embeurrée de chou/trompette de la mort

€ 55

 

Desserts           € 16 - € 22

 

Le Parfait café

Crème mascarpone/feuilletine/crème brûlée café/biscuit génoise/émulsion café

€ 16

 

L’Orange Soculente

Crémeux orange soculente/crème de marrons fumés/pain d’épices/sorbet orange sanguine

€ 16

 

Baba au rhum Double Aged « Ghost in a bottle » de Hoeilaart

Crème mi-montée à la vanille de Tahiti

22

 

Financier vanille

Crémeux vanille/mousse coco-litchee/granité coco/meringue/ganache montée coco

€ 16

 

 

Nous attirons votre attention sur le fait que la carte n’est pas disponible les vendredi et samedi soir

 


        
663, BRUSSELSESTEENWEG, 3090 JEZUS-EIK, Belgique
+32 2 657 67 88
sc